Poetisk Spiseseddel
En Suppe kogt paa de
(Hver Bolle er en Knös med Sværd ved Belte)
Et
Fortællinger af
Et Stykke Flesk af
Og som Desert, det sidste Suk af
Lidt
Æg
Vand faaer man frit, det bedste som man haver
I Ugeblade og i
Fransk Suppe kogt paa en
Lidt Pærevælling af en nye Roman.
Den
En Kaalskaal god mod
Lidt
Et
Tre
Et
Naiviteten stegt, som Mortens-Gaas.
Istedet for lidt Grönt, et Rosenblad.
En Kage söd, der smelte vil i Munden,
Af
En
Der nok saa fiint gjör Hovedet forkjert;
To Sölver-Vinger, friske, himmelsöde,
Kogt hen i Roser og i Morgenröde.
En Smertens Piil med Södt, – Vers af
Ni Flasker Aand af
Henvis til værket
H.C. Andersen: Poetisk Spiseseddel. Udg. af Laurids Kristian Fahl, Esther Kielberg, Klaus P. Mortensen, Jesper Gehlert Nielsen & Finn Gredal Jensen i ANDERSEN. H.C. Andersens samlede værker. København: Det Danske Sprog- og Litteraturselskab, Gyldendal, bind 7: Digte I 1823-1839. 2005. Digitaliseret af Dan H. Andreasen & Holger Berg til sitet hcandersen.dk, version 1.0, 2024-04-01
This version of the text is published under the following license: Creative Commons, Attribution 4.0 International (CC BY 4.0). Images are not included in this license and may be subject to copyright.