Alle artikler

Alle artikler om
H.C. Andersens værker

H.C. Andersen og julen
Vidste du, at H.C. Andersen elskede at fejre jul? Juleaften og juledag var gennem hele livet særlige mærkedage for ham, selvom der var meget stor forskel på, hvor og hvordan han havde mulighed for at tilbringe dagene. 
Et uregerligt billedsprog
Nutidens H. C. Andersen-inspirerede litteratur minder om, hvor sanseligt Andersens univers er. Hans blik afslører de eventyr, der gemmer sig allevegne.
Døden i H.C. Andersens forfatterskab
Døden. En endegyldig slutning? Associationerne er dystre og sørgelige. Gennem H.C. Andersens forfatterskab får man andre syn på døden. Nogle gange er døden noget ubeskriveligt, der spøger i baggrunden. Andre gange gives Døden liv og optræder på lige fod med prinsessen, nattergalen og svinedrengen. Læs mere om Døden, dødsøjeblikket og sjælens liv efter døden hos H.C. Andersen.
H.C. Andersen og Silkeborg Papirfabrik
Michael Drewsen (1804-1874) grundlagde sammen med sin far og bror Silkeborg Papirfabrik i 1844. Gudenåens vandkraft var ideel for anlæggelsen af en papirmølle, der kunne levere energi til fabrikken. Faren J.C. Drewsen havde i 1820’erne gjort Strandmøllen nord for København til Danmarks mest moderne papirmølle.
H.C. Andersen og science fiction
Hvordan ser verden ud om tusinde år? Når man stiller det spørgsmål, vil de fleste komme i tvivl om, hvad de skal svare. Science fiction er kendt for at være den litterære genre, der kommer med forskellige bud på, hvordan fremtiden kan komme til at tage sig ud. Selv om der ikke er tradition for at genrebestemme nogle af Andersens tekster som science fiction, findes der rundt omkring i forfatterskabet nogle få bidrag, der kan rubriceres som sådan.